Finomságok tömkelege: kézműves vásárt tartottak a szomszédban

by nora.farmosi

Elsők között számoltunk be arról, hogy kistermelők mutatták be termékeiket a Savoya Park előtti placcon. Az erről szóló videónkat itt nézhetik meg.

Sonka, kolbász és kecskesajt, chilis mustárok, tormák és szószok, magolajok és krémek, kenyér és pogácsa, lekvár és csokoládé sorakozott a kistermelők asztalain a Savoya Parkban lévő Auchan előtti placcon március 24-én és 25-én. A Budafok-Tétény Általános Ipartestület által szervezett kézműves vásáron olyan dél-budai, de elsősorban XXII. kerületi vállalkozók mutatkoztak be, akiknek egyedi termékei nem férnek be a nagy üzletláncok kínálatába. A különleges ízek, egészséges ételek mellett egy-egy standon míves fadobozokat, vegán kozmetikumokat, kerámiákat és ékszereket is vásárolhattak az érdeklődők.

A megnyitón Jurás László bemutatta a kézműveseket, és köszönetet mondott az Auchan Savoya Park igazgatójának, Végi Szabolcsnak, hogy lehetőséget nyújtott a kézműves termékek bemutatására.

– A vásár egyik célja, hogy a kerületünkben, illetve Újbudán lakók megismerjék a közvetlen környezetükben élő vállalkozók portékáit, ezért is öröm, hogy az Auchan, ez a nagy multinacionális vállalat felkarolja a kisebb cégeket, a kisvállalkozókat, segíti őket a talpon maradásban – összegezte a két nap várható eredményét az Ipartestület elnöke, majd átadta a szót Karsay Ferencnek.

– Az utóbbi időszak is azt igazolta, hogy nagy szükségünk van saját erőforrásainkra, a településünkön élő és dolgozó iparosokra, kiskereskedőkre, akik képesek a termékeiket helyben előállítani a lakosok számára. A gazdasági tényeken, a piacon túlmutat, hogy közösen – ahol a „kicsi” és a „nagy” egyaránt jelen van – nagyobb eredményeket érhetünk el. A közösségek nyújthatnak védelmet mindannyiunknak, emiatt érezhetjük jól magunkat egy településen – köszöntötte a portékáikat kínáló árusokat a polgármester, aki hangsúlyozta, hogy Budafok-Tétény önkormányzata vállalkozásbarát, ennek bizonyítéka az is, hogy a stratégiai partnereik száma közelít a százhoz – írja a budafokteteny.hu.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) nevében Csókay Ákos főtitkár beszélt. Üdvözölte a kezdeményezést, amelyért köszönetet mondott a BKIK helyi szervezetének, az Ipartestületnek és az Auchan igazgatójának.

A vásárt követően a vevők között három, Tropicariumba szóló családi belépőjegyet, két Auchan vásárlási utalványt, és egy, a bemutatott termékekből összeállított ajándékcsomagot sorsoltak ki a szervezők.

Fotók: huszonketto.hu/ budafokteteny.hu

Olvasta már?