Folytatja menzakörútját a polgármester

by lantai.oliver

Múlt héten személyesen néztük meg, hol és hogyan készül a XXII. kerületi ovisok és iskolások étele. A látogatásról készült videós anyagunkat itt nézheti meg. Most a budafokteteny.hu arról számolt be, hogy információi szerint Karsay Ferenc polgármester vezetésével egy önkormányzati küldöttség is meglátogatja az intézményeinket ellátó közkonyhát.

Az utóbbi hónapokban a kerület több vezetője is személyesen ellenőrizte az iskolai menza ételeinek minőségét. Így Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester is több iskolai menzát meglátogatott, hogy személyesen győződjön meg arról, hogy mit, mennyit és milyen minőségben esznek a kerületi gyerekek.

Karsay Ferenc a kóstolások során szerzett tapasztalatait többek között a Facebook-oldalán is összegezte. Mint írta: decemberi ülésén a képviselő-testület döntött arról, hogy többletforrást biztosítanak a közétkeztető cég számára, amelyet érzékenyen érintett az, hogy elszabadultak az energia- és élelmiszeralapanyag-árak. Cserébe azt kérték, hogy javuljon az ételek minősége, és biztosítsák a folyamatos konzultáció és ellenőrzés lehetőségét a szülők számára is – írja a budafokteteny.hu.

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium főzőkonyhája. Fotó: huszonketto.hu

Az eddigi tapasztalatok szerint a menü változatos, a minőség megfelelő. A menzakörút folytatódik, ezúttal az előállítás helyszínén.

A huszonketto.hu is figyelemmel kíséri a fejleményeket, és amint friss információk lesznek, beszámolunk róla.

Főkép: Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium főzőkonyhája/Fotó: huszonketto.hu

Olvasta már?