Lezárult a társadalmi egyeztetés a 150-es és a 251-es buszok útvonaláról

by nora.farmosi

A Budapesti Közlekedési Központ a konzultáció eredményeképpen április elsejétől változtatásokat vezet be a 251-es buszcsalád fejlesztése és a 150-es buszok útvonalának egyszerűsítése érdekében.


Lezárult a társadalmi egyeztetés a 150-es és 251-es buszok útvonal-módosításáról, fejlesztéséről.
Április elsejétől az alábbi módosítások lépnek életbe:

Hétköznap csúcsidőben 150B jelzéssel továbbra is lesz betérés, kiszolgálva a Lomnici utca megállót:

  • a reggeli órákban (kb. a 6:30–8:00 közötti indulásoknál) csak Budatétény felé,
  • a délutáni órákban (kb. a 13:30–17:30 indulásoknál) csak Újbuda felé közlekedik (tehát Budatétényből hozza vissza az utasokat),
  • továbbra is 15 percenként indul.

A Lomnici utca megálló kelenföldi és budafok-belvárosi / Savoya parki kapcsolatát a 251-es buszcsalád biztosítja – írja a Budafok-Tétény.

Ezenkívül a 150-es busz mintegy 3 perccel gyorsabban, a Lomnici utca megállóhoz való betérés nélkül közlekedik majd:

  • hétköznap a reggeli csúcsidőben Budatétényből Kelenföld / Újbuda felé betérés nélkül megy (ezt egészíti ki ekkor a 150B a másik irányban)
  • hétköznap a délutáni csúcsidőben Újbuda / Kelenföldről Budatétény felé betérés nélkül megy (ezt egészíti ki ekkor a 150B a másik irányban)
  • csúcsidőn kívül és hétvégén mindkét irányban betérés nélkül közlekedik.

A 251-es és a 251A járatok helyett hétköznap csúcsidőben az új 251E gyorsjárat közlekedik:

  • a 251A útvonalán a Városház tér és Kelenföld vasútállomás között a korábbinál sűrűbben, 20 percenként,
  • így a Panoráma utca térségéből a csúcsidőszakokban gyorsabban és sűrűbben el lehet jutni a metróhoz.

A Panoráma utca térségéből hétköznapokon csúcsidőszakon kívül lesz közvetlenül elérhető a Savoya Park, a 251-es busszal.

A 241-es és a 241A járatok helyett hétvégén is a 251-es és a 251A járatok közlekednek, egészen Kelenföld vasútállomásig, így a Panoráma utca térségéből mindennap átszállás nélkül lehet eljutni a metróhoz. Hétvégén is megmarad a közvetlen Savoya Park-kapcsolat, reggeltől körülbelül 19 óráig.

A 251-es, 251A és a 251E járatok együttesen a jelenleginél bővebb, teljes nappali üzemidőben lesznek elérhetőek, mindennap körülbelül 5 órától 23 óráig.

A Budapesti Közlekedési Központ a módosított járatok új menetrendjeit hamarosan elérhetővé teszi a BudapestGO alkalmazásban is.

A társadalmi egyeztetés eredményét az alábbi oldalon tekinthetik meg: https://bkk.hu/fejlesztesek/tarsadalmi-egyeztetes/tarsadalmi-egyeztetes-a-251-es-jaratcsalad-fejleszteserol-es-a-150-es-busz-utvonalanak-egyszerusiteserol.9154/

A változások 2023. április 1-jétől, szombattól lépnek életbe.

Olvasta már?