A BKK-val való konzultációra buzdít a kerület vezetése

by gaalt994

Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester is arra ösztönzi a környék lakóit, hogy vegyenek részt abban a társadalmi egyeztetésben, amelyet a BKK a 251-es buszcsalád és a 150-es buszjárat vonatkozásában indított. Erre vasárnapig van lehetőség.

Mint arról korábban a Huszonkettő is beszámolt, a BKK társadalmi egyeztetésre hívta a helyieket a 251-es buszcsalád és a 150-es autóbusz kapcsán. A vállalat egyszerűsíteni szeretné a hálózatot, és javítani szeretné Kelenföld vasútállomás elérhetőségét a Panoráma utca térségéből, hogy hogyan és miként, azt itt részleteztük.

A téma Karsay Ferenc polgármesteri fogadóóráján is előkerült, egy helyi nyugdíjas vetette fel, akinek számára fontos a térségben közlekedő buszok útvonala és menetrendje.

“Minden nehézsége ellenére, ha van olyan terület a fővárosban, ami bármilyen nemzetközi összehasonlítást kiáll, az a közösségi közlekedés. Ezen belül Németh Zoltán alpolgármester úrnak is komoly érdemei vannak abban, hogy Budafok-Tétény, ami egy külső kerület, a legjobban ellátottak közé tartozik” – kezdte Karsay Ferenc, majd kitért a BKK-ra is.

“Nagyon sok mindenben partner a BKK, és a kéréseinknek megfelelően hajlandó módosítani, ha az nem jelent pluszköltségeket. Ezért nagyon is érdemes elmondani a véleményünket abban a konzultációban, amit ők kezdeményeztek. A mi sorsunkról nagyon nagy mértékben mi magunk dönthetünk” – szögezte le a polgármester. Hozzátette: “nem azt kell elmondani, hogy mi nem jó, hanem hogy mit szeretnénk”.

“Az elmúlt évtizedekben nagyon sokat javult a közösségi közlekedésünk, amelyben nagy munkánk van kerületi szinten” – vette át a szót Németh Zoltán alpolgármester. “Ebben a Budapesti Közlekedési Központ is partner. Ők is próbálják figyelni, hogy a forgalom változásai mit követelnek, és időnként javaslatokat tesznek módosításokra. Ezeket egyeztetik velünk, aztán kiteszik társadalmi egyeztetésre, ami általában kéthetes folyamat. A jelenlegi egyeztetést is ők kezdeményezték” – fogalmazott.

“Ebben vannak nagyon előremutató javaslatok, például a 251-es vonal fejlesztése, de van olyan is – és erre utalt a kérdező – ami visszalépés lenne a 150-es buszjárat kapcsán. Mikor megkerestek minket, mint a terület képviselője jeleztem nekik, hogy szerintem ez nem lesz jó. Ők azt mondták, hogy nézzük meg, mint mondanak az emberek” – summázta az alpolgármester a jelenlegi egyeztetési folyamatot.

Németh Zoltán arra biztatta a környékbeli lakosokat, hogy vegyenek részt a társadalmi egyeztetésben, hogy minél több vélemény alapján születhessen meg a végleges döntés. “Így tudjuk megismerni a reális igényeket, és mi magunk is így tudjuk majd azt mondani a BKK-nak, hogy az egyik változtatást tegye meg, a másikat pedig legyen kedves, és felejtse el” – utalt a kérdező álláspontjára az alpolgármester, aki egyben Budafok-Tétény 2. választókerületének képviselője is.

A társadalmi egyeztetési folyamat januárban indult, így aki eddig nem tette meg, annak február 5., vasárnapig van lehetősége részt venni a konzultációban. Az erre szolgáló felületet itt lehet elérni, illetve az önkormányzat honlapján is található útmutatás ehhez kapcsolódóan.

Az online polgármesteri fogadóóra erről szóló részét az alábbi videón, 25:14-től 32:08-ig lehet megtekinteni.

Online fogadóóra

Karsay Ferenc polgármester online fogadóórája

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. február 2., csütörtök

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?