Amint enyhül az időjárás, felfestik az új zebrát a budafoki játszótérre

by gaalt994

A DunaFok Szabadidőpark mellé tervezett gyalogátkelő kivitelezéséből már csak a festés van hátra, amihez tartósan 5 fok feletti hőmérséklet szükséges.

Tartalmas fogadóórát tartott Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc, akinek online bejelentkezésén ezúttal Szepesfalvy Anna mellett – a számos közlekedési témát érintő kérdés okán – ezúttal Németh Zoltán alpolgármester is “vendégszerepelt”.

Az egyik visszatérő felvetés a budafok-tétényi gyalogátkelők mennyisége és elhelyezkedése volt, egy kérdező például a Háros utcától hiányol zebrát. A téma kapcsán Karsay Ferenc tisztázta, hogy ezekben a közlekedési fejlesztésekben meddig ér a kerület hatásköre, illetve milyen igényeket jelezhet ez ügyben a főváros felé.

Online fogadóóra

Karsay Ferenc polgármester online fogadóórája

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. február 2., csütörtök

“A gyalogátkelőhelyek a BKK feladat- és hatáskörébe tartoznak, de mivel ezt szívünkre vettük, ezért megkeressük a módját, hogy lehessen zebrát kiépíteni. Ez a gyakorlatban úgy zajlik, hogy megterveztetjük, a BKK befogadja ezt az igényt, kifizetteti velünk, majd megvalósítja” – mondta Karsay Ferenc.

A polgármester hozzátette, hogy az elmúlt években az önkormányzat összesen 9 zebrát építtetett ki a fentebbi ügymenet szerint, amelyet ebből adódóan a kerület finanszírozott. “Egy gyalogátkelő költsége a terepviszonyok függvényében 5 millió forinttól kezdődik és 30 millió forint fölötti is lehet. Nem a nyolc darab csík felfestése kerül ennyibe, hanem például a hozzá tartozó közvilágítás, a taktilis burkolat, valamint a zebra mellé szükséges korlátok” – magyarázta Karsay.

A polgármester hozzátette: a kerületnek erre nincsen külön forrása, a gyalogátkelők kiépítésének finanszírozását átcsoportosításokkal tudják megoldani. “Ez a zebrák titka: hogy akinek dolga, az nem annyira érzi fontosnak a problémát, nekünk nem dolgunk, de annak érezzük” – jegyezte meg Karsay Ferenc.

Szepesfalvy Anna alpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy célegyenesbe fordult a tizedik zebra kiépítése a DunaFoki játszótéren. Ez a projekt szintén kerületi forrásokból valósul meg, ugyanis a Részvételi Költségvetés tavalyi kiírásának egyik győztese, amelynek kivitelezése a hatósági egyeztetések miatt csúszott át.

“Már minden rendelkezésre áll, csak egy kis jó idő kellene. Csak a festés van hátra a kivitelezésből, amihez viszont tartósan 5 fok feletti hőmérséklet kell” – összegezte Karsay Ferenc. A projekt ötletgazdája annak idején egyébként egy budafoki szülő volt.

Olvasta már?