Változhat a buszközlekedés Budafokon

by gaalt994

A BKK társadalmi egyeztetésre hívja a helyieket a 251-es buszcsalád és a 150-es autóbusz kapcsán.

Még decemberben számoltunk be arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ társadalmi egyeztetést kezdeményez a 33-as buszcsalád menetrendjének megváltoztatásáról. Január 23-án, hétfőn újabb hasonló történet indul a – szintén Budafok-Tétényben (is) közlekedő – 251-es járatcsalád, valamint a 150-es busz esetében.

Saját bevallása szerint a BKK egyszerűsíteni szeretné a hálózatot, és javítani szeretné Kelenföld vasútállomás elérhetőségét a Panoráma utca térségéből. Az egyik javaslat egy új járat bevezetése, amely a 251E nevet viselné, és  a 251-es és a 251A autóbusz helyett, a 251A útvonalán a Városház tértől a Péterhegyi úti szakaszon gyorsjáratként közlekedne a reggeli és a délutáni csúcsidőben 20 percenként.

A 150-es buszjárat esetében a legfontosabb módosítási javaslat szerint kikerülne a menetrendből a Lomnici utcában lévő megálló, az itt felszállók ezentúl a 251-es buszcsaládra számíthatnának.

Kép: bkk.hu

A BKK pontokba szedve tette közzé az ábrán látható változtatásokat, ezt ugyanazon a felületen lehet részletesen áttekinteni, ahol a társadalmi egyeztetés eszközéül szolgáló kérdőív is megtalálható, azaz itt. Szavazni február 5-ig lehet.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?