Fontos rendeletváltozás Budafok-Tétényben

by gaalt994

Sok volt a panasz, a képviselő-testület lépett. Az új szabályok mindenkire érvényesek és már január 14-én hatályba lépnek.

„A városképhez nagyban hozzájárul az ingatlanok előtti területek rendezettsége is. A nagyobb tisztaság és rendezettség iránti igény lakossági panaszokban is sűrűn megjelenik” – mondta online tájékoztatóján Karsay Ferenc polgármester. Az önkormányzat képviselő-testülete még tavaly novemberben intézkedett az ügy kapcsán, amikor is módosították az együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendeletet.

Az új verzió január 14-ével lép hatályba, a módosítás három területet érint. Cél a kereskedelmi üzletek előtti rend és tisztaság biztosítása, az üzletek előtti közterületen történő alkoholfogyasztás megakadályozása, de korlátozzák a közterületeken történő gépjárműjavítást és mosást is. Ezeken felül hangsúlyt kap a társasházak előtti közterületek rendjének, tisztaságának biztosítása is.

Karsay Ferenc arra kérte a budafok-tétényieket, hogy a kerület rendezettségének érdekében tanulmányozzák az új rendeletet, amelyet az önkormányzat honlapján elérhetnek. „Maradjunk továbbra is az a kis sziget, az a kisváros a nagyvárosban, ahol odafigyelünk egymásra és törődünk egymással” – fogalmazott a kerület polgármestere.

Olvasta már?