Fővárosi kezelésű utakat is felújíthat az önkormányzat

by gaalt994

500 millió forintos kormányzati támogatásból valósulhatnak meg a fejlesztések.

„Ha visszaemlékeznek, tudhatják, hogy a korábbi időszakban elég jelentős, most már több milliárdos összeget költöttünk közvetlen kormányzati támogatásból a földutak aszfaltozására” – beszélt Karsay Ferenc a lehetőségről, amely azonban a már meglévő szilárd burkolatú utak felújítását nem tette lehetővé.  

Online tájékoztatóján azonban erre vonatkozóan is tett bejelentést a polgármester. „Németh Zsolt kerületünkben élő országgyűlési képviselő közbenjárásával és segítségével sikerült elérnünk, hogy 2022-ben 500 millió forintot költhetünk szilárd burkolatú utak felújítására. A beérkezett igények és a műszaki kollégáim véleménye szerint is a legelhanyagoltabb fővárosi utakra érdemes ezt költeni, ezek vannak a legrosszabb állapotban, illetve ezek használata érinti a legtöbb embert.”

Karsay megköszönte a fővárosnak, hogy megadja a munkálatok elvégzéséhez szükséges közútkezelői hozzájárulást. „Ez egy mindenki számára nyertes ügy lehet, hiszen a helyi önkormányzat, a kormányzat és a főváros összefogásával valósulhat meg több olyan fejlesztés, amely minden itt élő számára pozitív tartalmat hordoz” – összegzett a polgármester.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?