“Grand Opening- Összefogás” koncertsorozat köszönti a korlátozó intézkedések feloldását június 5-én!

by talastunde

A BDZ is közreműködik a „Grand Opening- Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei koncertsorozatban, amellyel  a pandémiás helyzet miatt meghozott korlátozó intkézkedések feloldását ünneplik.

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei koncertsorozattal kívánja köszönteni, amely 14 helyszínen 14 egy-egy órás hangversenyt jelent.

Az előadóhelyek magyar zeneszerzők, magyar zenészek közreműködésével, szimfonikus koncertekkel, kamarazenei művekkel és könnyedebb hangvételű programokkal készülnek. Vác, Pécs, Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kőszeg, Sopron, Szentendre, Nagykanizsa, Sárospatak, Eger és Budapest helyszínein ingyenes, ültetett koncerteken vehetnek részt az érdeklődők. Helyet foglalni a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége (www.artfestivals.hu) és tagszervezetei honlapján, illetve a koncertek helyszínén lehet.

A Budafoki Dohnányi Zenekar Sárospatakon, az SRK Wáberer Sportcentrumban ad izgalmas koncertet, hiszen az augusztusi Zempléni Fesztivál rezidens zenekarként elsősorban a zempléni térség színpadain lép majd fel.

A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  Regisztrációs jegyek igénylésehttps://artfestivals.jegy.hu/program/grand-opening-sarospatak-122807/717738

ELŐADÓK:

Berán Gábor – hegedű

Kusz Viktória – brácsa

Lázár Gyula – nagybőgő

Horváth Marcell – klarinét

Szabó Dániel – cimbalom

Budafoki Dohnányi Zenekar

Vezényel: Hollerung Gábor

MŰSOR:

Erkel Ferenc: Ünnepi nyitány
Gyöngyösi Levente: Szerelem
Kodály Zoltán: Galántai táncok (az eredeti népzenei gyűjtésekkel)

Olvasta már?