Groteszk alkotások a Klauzál Házban

by nora.farmosi

Szerényi Gábor tervezőgrafikus, karikaturista illusztrációiból nyílt kiállítás a Klauzál Házban. Nemcsak a kiállított groteszk alkotások, de maga a megnyitó sem szűkölködött az alkotótól megszokott humorban.

Szerényi Gábor a hetvenes években a Kirschmayer Károly szobrászművész és Benedek György festőművész vezette Vasutas Képzőművészeti Körben tanulta az anatómiai és perspektivikus ábrázolás klasszikus alapjait. A hetvenes években kezdett az Élet és Irodalomban grafikákat publikálni, a kilencvenes évek elejéig több száz rajza jelent meg. A rendszerváltáskor az Ifjúsági Magazin riportere lett. A Világ című politikai hetilapnak illusztráló és író munkatársa. A nyolcvanas években a párizsi Magyar Műhelyben jelentek meg képversei.

Több mint száz különböző nyomtatott és elektronikus sajtókiadványban publikált. Ezek közül meghatározó az 1985-től napjainkig tartó Magyar Nemzet-beli illusztrációs és újságíró munkája.

A médiabéli szereplések mellett egyéni és csoportos képzőművészeti kiállításokon is szerepel. Számos kortárs alkotó tárlatát nyitotta meg, ez a 38. egyéni kiállítása. A kiállításon több alkotói korszakából ad ízelítőt, mint a tömegközlekedési rajzai, zsebemben a tenger, Geniza vagy az Arcnélküli öltönyösök sorozat.

Videó: Promontor Tv

Olvasta már?