Gulyás bejelentette: újabb járványügyi enyhítések jönnek

by gaalt994

Részletek holnap, Orbán Viktortól.

A kormány több enyhítést is tervez azt követően, hogy elérjük az ötmillió beoltottat. Fizetős lesz a parkolás, de a hitelmoratóriumot a nyár végéig meghosszabbítják, Magyarország pedig kiszáll a további uniós vakcinabeszerzésből – mondták a kormányinfón.

Nem hosszabbítja meg a kormány az ingyenes parkolást, keddtől fizetni kell – közölte Gulyás Gergely csütörtökön a kormányinfón. Erről a kormány az oltási program áttekintését követően döntött. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is részletezte, hogy a magyar kormány miért döntött úgy, hogy Magyarország kiszáll a további brüsszeli vakcinabeszerzésből.

Az átlagember számára azonban minden bizonnyal a legfontosabb mondat az volt, amit Gulyás Gergely az újabb enyhítési lépésekről mondott. „Az indiai mutáns még nem jelent meg, de potenciális veszélyforrás, ezért a járványügyi intézkedések egy részét tudják csak feloldani mindenki, egy másik részét pedig a védettek számára” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A küszöbön lévő új enyhítések részleteit pénteken jelenti be Orbán Viktor, a miniszterelnök vélhetően a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában teszi majd ezt meg.

(Kiemelt kép: MTI)

Olvasta már?