Hatalmas siker ez a kerületi pedagógusoknak

by lantai.oliver

Büszkék lehetünk azokra a budafok-tétényi pedagógusokra, akik magas elismerésben részesültek ma a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében. A XXII. kerület polgármestere, Karsay Ferenc is elmondta portálunknak a díjátadással kapcsolatos gondolatait.

Három kerületi pedagógust is Bárczy István-díjjal tüntettek ki kiemelkedő munkájukért.

A kerületi díjazottak – Fotó: huszonketto.hu

Elismerésben részesült Jánosi Beatrix, az Egyesített Óvoda Tündérkert Tagóvodájának vezetője, Metzger-Madarász Natália utazó gyógypedagógus és Csákvári László, a Budai Nagy Antal Gimnázium testnevelő tanára.

Jánosi Beatrixot a gyermekközpontú pedagógiai munkájáért, a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséért, valamint az integrált együttnevelésért végzett vezetői tevékenységéért tüntették ki.

Metzger-Madarász Natália a több évtizedes, integrált nevelés érdekében végzett elkötelezett, példamutató gyógypedagógusi munkájáért, illetve a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséért kapta meg az elismerést.

Csákvári László a Budai Nagy Antal Gimnázium testnevelő tanára, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem mesteroktatója. 2017-ben részt vett a Nemzeti Küzdősport Stratégia kidolgozásában és 2019-ben a Nemzeti Alaptanterv Testnevelés és sport műveltségterület, karate sportági mozgásműveltség tartalmának fejlesztésében.

Az eseményen megszólaltattuk Karsay Ferencet is, aki a következőket mondta:

“A legmagasabb fővárosi pedagógiai kitüntetés, és őszinte örömömre szolgál, hogy három kerületi pedagógus is díjat kaphatott: a Budai Nagy Antal Gimnázium testnevelő tanára, illetve az Egyesített Óvoda két munkatársa. Ez mindenképpen a kerületben végzett pedagógiai munka minőségét jelzi. Önkormányzatunk mindent elkövet azért, hogy pedagógusaink a legjobb körülmények között dolgozhassanak. Rajtunk nem fog múlni.”

A díjazottakat felterjesztések alapján választották ki.

Nézze meg az eseményről készült képgalériánkat!

Fotók: huszonketto.hu

Olvasta már?