A Hófehérke és a hét törpe nyerte a jelmezversenyt a nosztalgia táncpartin

by nora.farmosi

A budafoki társasági élet egyik helyszínén, a Szelmann Házban már többször voltunk zenés rendezvényen. Most ellátogattunk egy másikba is, a Tóth József utcába, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének székházába, ahol rendszeresen tartanak összejöveteleket.

A mostani szombaton jelmezverseny is volt, ahol az első taktusra táncra perdültek a párok. Maderspach Zoltán programját nehéz ülve hallgatni. A változatos programban van rock, cha-cha-cha, country, keringő és a Repteret is játszotta a népszerű műsorvezető. Az est csúcspontja a jelmezverseny volt, de a résztvevőkön kívül is sokan vettek fel csak egy vidám maszkot erre az eseményre.

Az esemény főszervezőjével, Kuczman Annával beszélgettünk a rendszeres estekről és persze főleg a mai programról.

Honnan indult a nosztalgiaestek ötlete?

A mostanihoz hasonló nosztalgiaestek itt, a Tóth József utcában indultak, a Szelmann Házban csak később kezdődtek el a táncos programok. A vendégek örülnek, hogy még gyakrabban találkozhatnak a barátaikkal és mulathatnak együtt. Az itteni rendezvény is “batyusbál” volt, itt még büfé sincsen.

A jelmezverseny egyszeri alkalom vagy ennek is hagyománya van?

Jelmezversenyt minden évben rendeznek, máskor kicsit korábban, február közepén. A Tóth József utcában a hónap utolsó szombatján vannak a bulik, csak márciusban lesz egy héttel korábban a húsvét miatt.

A jelmezversenyt a Hófehérke és a hét törpe nyerte, megelőzve a Csavarhúzót. A győztes csapat végül héttagú volt csak, Kukát a találékony csapat egy valódi kukával helyettesítette. A baráti társaság a tavalyi versenyen a Hattyúk tavát táncolta el. Elmondták, hogy főkolomposuk Ibolya, aki adja az ötleteket – aztán mindenkinek van hozzáadni valója: csíkos zokni, kockás ing, ilyen-olyan sapka.

Olvasta már?