Hol táborozhatnak a vakációban a kerületi gyerekek? II. – tematikus táborok

by ildikarakai

A balatonakali tábor után most a kerület káprázatos tematikus nyári táborait járjuk körül. Kalauzunk ezúttal is Diófási Gabriella, a Klauzál Gábor Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

A Klauzál Ház minden évben szervez tematikus táborokat, az idén négy ilyen lesz – tudtuk meg. Vagyis öt, mert az egyikből a nagy érdeklődés miatt duplázni kellett.

A Táncolj velünk tábort június 20. és 24. között tartják a 7-12 éves korosztálynak, Fejes Mária táncoktató vezetésével. A résztvevők jazztáncot tanulnak, spicc alapnyújtásokkal, balettelemekkel, igazi balett-teremben. Lazításként uszodába mennek, kirándulnak a Magdolna Udvarba. Emellett háromszori étkezést biztosítanak nekik a 33 ezer forintos részvételi díjért. Itt már mind a 15 hely betelt.

Június utolsó hetében lesz a Képes vagy rá! tábor. Ez új tematika, érzelemtréning és az erősségek felfedezése, 8-12 éves gyerekeknek. A pandémia után jó, ha kicsit megerősítjük a pozitív pedagógia módszereivel a gyerekeket, akik megismerik saját maguk és mások érzéseit, önismeretre tesznek szert – mondja Diófási Gabriella. Elsősorban rajzzal, mesével, játékkal oldják a félelmeket, az agressziót. Itt is nagyon színes a program, ők is kirándulnak a Magdolna Udvarba, ahol Radóczy Mária tűzzománcművész fog nekik tárlatvezetést tartani a színekről, az érzelmekről beszélni. Ezt a tábort Horváth Ildikó rajzvizsgálati szakértő, erősségmentor és Szabó Edina, a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola tanítója vezeti. A részvételi díj 35 ezer forint, még van néhány hely.

Az augusztus a Játssz velünk színházat! táborral indul. Ezt annyira sokan kérték, hogy két turnus lesz belőle, július utolsó és augusztus első hetében. A júliusiba még lehet jelentkezni, a részvételi díj itt is 35 ezer forint. A gyerekeket Nagy Péter színművész vezeti be egy izgalmas világba: színpadon mozognak, mikrofonba beszélnek, reflektorfényben megszólalnak, jelmezbe bújnak. Itt is lesz kirándulás, ezúttal a Barlanglakás Emlékmúzeumba, uszodába is mennek. Mindegyik táborban kihasználjuk a kerület adottságait – meséli Diófási Gabriella.

A Mesés kézműves tábor tematikáját egy mese adja, Berg Judit Mesék a Tejúton túlról című könyvét dolgozzák fel. Lesz mozgásos játék, kézműveskedés, kreativitást fejlesztő foglalkozások. Az Aranyszamár Bábszínház színésze bemutatja a bábokat, melyekkel ők ezt a mesét feldolgozták. A tábort Feltser Judit Montessori pedagógus vezeti. Ez is nagyon izgalmas tábornak ígérkezik, 33 ezer forintért, be is telt már.


Mindegyik táborról készül kisfilm, ezt a gyerekek és a szülők emlékbe megkapják. A táborokat Nánási Juhász Krisztina kolléganőm szervezi. Nála lehet még jelentkezni a juhasz.krisztina@klauzalhaz.hu e-mail címen.

Minden évben, így az idén is lesz kerületi napközis tábor a Klauzál Házban. A gyerekek június 27-től augusztus 20-ig heti váltásban vehetnek részt rajta, a 8 hét alatt csaknem 2000 gyereket várnak. Ezt azonban nem a művelődési ház szervezi, bár hagyományosan szünidei színházi előadásokkal színesíti a programot. A nyári úszótábor helyszíne szintén a Klauzál Ház, a tábor szervezője a Hófehér Fóka Úszóiskola. Legközelebb ezekről a lehetőségekről számolunk be.

Olvasta már?