Hol táborozhatnak a vakációban a kerületi gyerekek? III. – a napközis tábor

by ildikarakai

A balatonakali nyári tábor és a kerületi tematikus táborok után most megtudhatják, hogy mi várja a gyerekeket Budafok-Tétény napközis táborában! Újból Diófási Gabriellát, a Klauzál Gábor Művelődési Központ igazgatóhelyettesét kértük arra, hogy mutassa be a lehetőségeket. 

Mint megtudtuk, kilenc turnusban indulnak a táborok, június 27-től augusztus 19-ig tartanak. Jelentkezni az iskolákban lehet rájuk, ott kapják meg a szülők a tájékoztatót is.

– Mennyibe kerül a tábor?

– Az önkormányzat támogatásának köszönhetően mindössze az ebéd térítési díját kell kifizetni, ez most napi 620 forint. Annak pedig, aki ingyenes étkeztetésben részesül év közben, ingyenes a napközis tábor is. Ez nagyon klassz lehetőség, egy ebéd áráért nagyon színvonalas programot kapnak a résztvevők, napi háromszori étkezéssel.

– A helyszín a Klauzál Ház. Ebédelni hova mennek a gyerekek?

– Átsétálnak az Akácos étterembe vagy az egyetemi kollégiumba, a Katlanba.

– Mit csinálnak reggeltől délutánig a táborozók?

– Évek óta a Hófehér Fóka Úszóiskola szervezi ezeket a táborokat, így heti kétszer van úszás. Emellett vannak sorversenyek, kézműves foglalkozások, játékok, táncórák, pingpong, szerdánként pedig szünidei színház. Kint is, bent is játszhatnak a gyerekek, a Klauzál Háznak és az uszodának is nagy az udvara. Ez mind-mind benne van a részvételi díjban. De fakultatív programok is várják a gyerekeket, elmennek a KockaParkba, vadasparkba, a Tropicariumba, játszóházba. A választható programok díját külön be kell fizetni.

Olvasta már?