Hová tűnt a Vágóhíd utcai büfé?

by gaalt994

Hosszú évtizedek óta az ottani buszmegálló ismertetőjegye volt a bódé, amelyet a napokban elbontottak.

Sokaknak lehet hiányérzete mostantól a Vágóhíd utcai buszmegállónál járva. Az ottani kifőzde ugyanis a látkép alapeleme volt – idősebb, mint a Campona és tovább bírta, mint a Sajtkuckó. A kerület lakóinak jókora része nőtt föl úgy, hogy a büfé már ott volt, kis túlzással csak a mellette lévő gyalogátkelőnek volt több létjogosultsága. (Ebben az összehasonlításban a szemközt lévő Borkatakomba ellen barátságos döntetlent hirdetünk.)

A múlt héten azonban ez megváltozott, a bódét ugyanis elbontották. Ennek a közösségi médiában is híre ment; sokan felidézték a múlt századbéli emlékeiket az ottani sajtos-tejfölös lángosról, még többen pedig a 2020-as esztendő immár állandósult keserűségével kérdezték, hogy miért kellett eltűnnie a bódénak.

No persze a kor nem minden, az még nem igazolja a bódé ottlétét, hogy régóta ott áll, azonban adódik a kérdés, hogy most kinek volt útban, és ha útban volt valakinek, akkor eddig miért nem?

Érdeklődtünk az önkormányzatnál, hogy miért került sor a büfé elbontására, az Építéshatósági és Műszaki Iroda azonban jelezte, hogy a telek, amelyen a lángosos állt, magántulajdon, ebből kifolyólag ők nem rendelkeznek további információkkal.

Nem tehetünk mást, fájó szívvel el kell engedünk azt a lángosost, amely olyan szerves része volt a kerületnek, hogy anno még az időutazós videónkban is szerepelt. Bízzunk benne, hogy valami szebb, jobb, vagy hasznosabb épül helyette – már ha épül. Mert olyan, ami szívünknek kedvesebb, biztos nem fog.

Olvasta már?