Így áll most a Budapest-Balaton kerékpárút fejlesztése

by nora.farmosi

A BUBA ügyében is van fejlemény, aminek örülhetnek a kerületi lakosok.

A BUBA kerékpárút egy új lehetőség Budafok-Tétény számára, hogy a turisták egy speciális csoportját, a kerékpáros turistákat a kerületbe vonzzák. Ezzel kapcsolatban számos kérdés is felmerült, nagyon sok olyan problémát vetettek fel a lakossági fórumon, amire az illetékesek próbáltak válaszolni a lakosságnak. Most pedig új hírek is vannak, amiket Karsay Ferenc polgármester közölt az online fogadóóráján.

“Jó hírekkel szolgálhatok: megtörtént a terepbejárás. Az egyik nagy felzúdulást keltő téma az volt, hogy a kerékpárutat egy olyan helyen vezették volna el, ahol jó néhány nagyon szép platánt ki kellett volna vágni emiatt. A tervezők felülbírálták magukat, és találtak olyan nyomvonalat, ami nem érinti a fákat. Tiszteletben tartja a játszóteret, a gyerekek területét és a zöldfelületet is, ami így nem csökken. Készülnek az új tervek” – mondta a polgármester.

Amiről még nincs konszenzus, hogy hol menjen a Rózsavölgyön belül a kerékpárút: az Ady Endre vagy a Honfoglalás úton? Erről még további egyeztetések várhatók. Az, hogy mikor kezdik, még nem tudható, a beruházás kezdetéről ugyanis a Főváros dönt majd.

Olvasta már?