Vandalizmus a kerületben: mit tesz az önkormányzat?

by nora.farmosi

A közelmúltban  a kerületben több helyszínen is történt rongálás, ami miatt a lakosok felháborodtak.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a Bartók Béla úti lakótelepen egy madárvédelmi eszközöket és a madárbarát kert egyéb elemeit bemutató tanösvény készült el, majd nem sokkal később brutális vandalizmus áldozata lett. A polgármester most személyesen is reagált rá, hogy mit tesz az önkormányzat a vandálokkal szemben.

“Nagyon dühítő és nagyon szomorú, hogy vannak emberek, akik ilyen rongálásokban élik ki a frusztrációjukat. Természetesen feljelentést tettünk ismeretlen elkövető ellen, és reméljük, hogy meg is lesz a tettes. Vannak térfigyelő kamerák a környéken, amit a rendőrség tud majd használni” – mondta Karsay Ferenc a Facebook- bejelentkezésében.

Sajnos a madártani ösvény nem az egyetlen helyszín volt, ahol a vandálok kiélték magukat. Pont nemrég firkálták össze a Nagytétény feliratot is, amit a Részvételi Költségvetésből hoztak létre, és az utcanévtáblákat is összetördelték.

“Azt kérem, ha ilyen típusú rongálást tapasztalnak, azt dokumentálják, küldjék el a BP22 appra, és intézkedünk. Másrészt a közterület-felügyelőink és rendőreink a rongálóktól sújtott területen meg tudják ezeket előzni, arra is volt már példa, hogy elkaptak egy-egy rongálót” – reagált ezekre a polgármester.

Arra pedig, hogy mi vár a rongálókra, így válaszolt:

“A jogszabály azt mondja, hogy 50.000 forint fölötti kár esetén ez bűncselekménynek minősül, ami letöltendő szabadságvesztést is eredményezhet. A végső megoldás az, hogy tiszteletben tartjuk a lakóhelyünket, vigyázunk a madarakra és azon értékeinkre, ami a közterületeken található” – mondta Karsay Ferenc polgármester.

Olvasta már?