Indul a zajmérés Erdődűlőn, a lakók is részt vesznek benne

by gaalt994

A polgármester szerint hamarosan megoldódhat a Budaörsi Repülőtér zajszennyezésének ügye.

Leginkább Erdődűlő lakóit zavarja a Budaörsi Repülőtér iskolaköre (az a röppálya, amelyen a tanulópilóták haladnak az oktatás során – a szerk.). A sokat emlegetett ügy nemrég mérföldkőhöz érkezett, Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester az újbudai polgármester, László Imre (DK), valamint Molnár Gyula (DK) és Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) társaságában tárgyalt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Palkovics László miniszterrel és államtitkáraival. Az egyeztetés eredményeiről itt írtunk bővebben.

„Úgy vélem, jelentős elmozdulás van. Ennek az első látható jele, hogy megkezdtük azoknak az egyéni zajmérő készülékeknek a kiosztását, amelyek alkalmasak arra, hogy bebizonyítsuk az igazunkat: hogy fontos, hogy mérjék a repülők zaját, ami zavarja az ott élőket” – mondta Karsay Ferenc egy ezt firtató kérdésre a szokásos online fogadóóráján.

„Szükség van a lakosság együttműködésére, csak együtt tudjuk ezt megoldani. A Közlekedéstudományi Intézet által biztosított mérőeszközöket átvehetik az önkormányzatnál, akik erre jelentkeztek, hétköznap reggel 7-től este 7-ig, pénteken pedig délután 4-ig” – folytatta a polgármester

Az egyéni zajmérőeszközök mellett telepített műszereket is szolgálatba állítanak. Ahogy Budafok-Tétényben, úgy Újbudán is működésbe lép mindkét megoldás, ott is lesznek fix mérőállomások, illetve a lakosoknak is osztanak egyéni műszereket.

„Együtt tudjuk megoldani a problémát, látom a szándékot a kormányzat és a reptér üzemeltetői részéről is. Eltökéltek vagyunk, kérem a lakók türelmét, és hogy működjenek együtt” – zárta válaszát Karsay Ferenc.

Olvasta már?