A polgármester a lakóknak adná el a Leányka utca páros oldalán lévő lakások egy részét

by gaalt994

A Leányka utcában egy albérletben élő budafok-tétényi lakó kérdése kapcsán Karsay Ferenc polgármester a lakótelep önkormányzati bérlakásairól beszélt online fogadóóráján.

„A Leányka utca 14-32-es nagy társasházon belül a lakók döntöttek egy energetikai felújításról. Az önkormányzat, amely 4-5 lakást birtokol a 300-ból, nagyon nagy részét kellett fedezze a felújításoknak – ezen vitatkoztunk. Az önkormányzati tulajdon ugyanis nem a lakásokból, hanem első sorban a garázsokból áll össze” – kezdte Karsay Ferenc.

„Mivel a garázsok bérleti díján nem lehet behajtani az emelkedéseket, ezért úgy döntöttünk, hogy az ebben az ingatlanban lévő önkormányzati tulajdonokat megpróbáljuk értékesíteni – így a lakásokat is, a benne élőknek” – folytatta a polgármester.

Karsay Ferenc elmondta, hogy ezt az eladási szándékot a pénzügyi bizottság elé is terjesztette, ugyanakkor sajnálatára a Momentum és a Jobbik képviselői ezt leszavazták. A polgármester elmondása szerint az ellenzéki képviselők azt mondják: „ha bent lakó bérlőnek adjuk el a lakást, akkor lényegesen kevesebb pénzért tudjuk eladni.”

„Ez normál esetben teljesen jó és adekvát felvetés, de ebben az esetben, ahol mindig azt kockáztatjuk, hogy a társasház újabb sok száz millió forintos felújításba vág bele, fennáll a veszélye, hogy többet veszítünk a réven, mint amennyit nyerünk a vámon” – véli a polgármester, aki a nézők figyelmébe ajánlotta az október 13-i bizottsági ülés jegyzőkönyvét is.

A polgármester nem ért egyet az ellenzéki képviselőkkel, de úgy fogalmazott, bízik a bölcsességükben, a lakóktól pedig türelmet kér. Az ügyben megkeressük a Momentum és a Jobbik képviselőit is, hogy mondják el véleményüket.

Olvasta már?