Miniszteri szintre jutott a Budaörsi Repülőtér ügye

by gaalt994

Négy politikus Budafok-Tétény és Újbuda képviseletében járt ma az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Korábban a Huszonkettőn is számtalan cikket olvashattak a Budaörsi Repülőtér témakörében. A csak nevében budaörsi, valójában pedig a XI. kerületben található reptér zajszennyezése Újbudán és Budafok-Tétényben is sok lakos életét nehezíti. Emiatt és ez ellen már hosszú ideje küzd kerületünk vezetése, a lobbiban főként Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, illetve Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) és Molnár Gyula (Demokratikus Koalíció) országgyűlési képviselők vettek részt.

Erőfeszítéseik célt is értek: mind a reptéri rend, mint a pilótaképzés során használt tanulókör útvonala módosult a környező területek lakóinak érdekében. Az érdemi változás azonban elmaradt, mivel ahogy a helybéliek, úgy az őket képviselő politikusok is úgy látják, ezeket a szabályokat nem tartják be.

Karsay Ferenc, Németh Zsolt, Molnár Gyula és a XI. kerület polgármestere, László Imre (Demokratikus Koalíció) ma az Innovációs és Technológiai Minisztériumban jártak, ahol Palkovics László miniszterrel, Schanda Tamás miniszterhelyettessel és Érsek István helyettes államtitkárral egyeztettek a Budaörsi Repülőtér zajszennyezésének ügyében.

A tárgyaláson több lehetőség is felmerült, amelyekről Karsay Ferenc polgármester hivatalos Facebook-oldalán számolt be.

„A találkozón több megoldási javaslat is elhangzott: a zajterhelés optimális mérése, amelyet a Közlekedéstudományi Intézet végezne, valamint arról is szó esett, hogy az érintett lakosok kapnának mobil zajmérő eszközöket. Fontos, hogy a repülőgépeket be tudják azonosítani, ezért az ellenőrzést fokozni fogják a hatóságok. Arról is tárgyaltunk, hogy időkorlátot kellene bevezetni, amely munkanapokon az esti órákra, valamint a hétvégékre vonatkozna” – írta Karsay Ferenc.

(Kiemelt kép: Facebook/Karsay Ferenc)

Olvasta már?