Karsay Ferenc és Németh Zsolt ezekben a percekben is tárgyalnak Palkovics miniszterrel

by gaalt994

A téma természetesen a Budaörsi Repülőtér, a találkozó fejleményeiről a polgármester még ma beszámol.

Karsay Ferenc élőben jelentkezett be az Innovációs és Technológiai Minisztérium épülete elől, a polgármester mellett Németh Zsolt országgyűlési képviselő is jelen volt. A két fideszes politikus Palkovics László miniszterhez és Schanda Tamás miniszterhelyetteshez tartott, a találkozó során a Budaörsi Reptér ügyéről egyeztetnek.

A téma nem újdonság, a repülőtér zajszennyezése rendszeresen okoz bosszúságot a budafok-tétényi és újbudai lakosoknak is. Korábban is voltak már egyeztetések, Karsay és Németh például Dél-Buda jelenlegi országgyűlési képviselője, Molnár Gyula bevonásával lobbizott az ügyben, az áttörés azonban most jöhet el.

„Már látszik az alagút vége. Sikerült elérnünk, hogy a reptéri rend módosításra kerüljön, és az úgynevezett tanulókör a pilótaképzés keretében megváltozott, tehát lakott terület felé immáron nem repülhetnének, elvben” – hangsúlyozta Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

„A gyakorlat azonban sajnos azt mutatja, hogy ezeket a szabályokat sokszor nem tartják be a képzők. Ennek a kivizsgálását nagyon fontosnak tartjuk, és azt is, hogy ezeket a szabályokat az elkövetkező időkben sikerüljön érvényesíteni” – vázolta a problémát Németh.

Amennyiben ez utóbbira nem kerül sor, a környék polgármesterei és képviselői elhatározták, hogy kezdeményezni fogják a pilótaképzés felfüggesztését a Budaörsi Repülőtéren. A találkozón történtekről Karsay Ferenc fog beszámolni délutáni online fogadóóráján.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?