Tejszínhab szilárdságú politikusról is beszélt Rétvári Bence Budafok-Tétényben

by szorenyi6104

Saját feleségét is bevette a buliba, hogy újra hatalomra juthasson – vázolta a politikai helyzetet Rétvári Bence a Fidesz-KDNP budafoki fórumán. Az államtitkár hosszan elemezte, hogy miért Gyurcsány Ferenc mozgatja a szálakat az ellenzéki oldalon, az előválasztást is felhasználva célja eléréséhez.

Senkinek ne legyen illúziója, Gyurcsány Ferenc mindenkit le akar győzni, remélhetőleg csak a baloldalon – mondta a Fidesz budafok-tétényi fórumán Rétvári Bence. Az államtitkár szerint “a volt miniszterelnök szépen maga alá gyűrte a baloldalt”.

Miután felvázolta ezt a Fidesz-KDNP számára egyértelmű politikai alaphelyzetet, arról beszélt, hogy a jelenlegi kormánypártok javították az ország gazdasági állapotát. Viszont Gyurcsányék egyszerű pénzszivattyúként működtették az országot 2010 előtt.

Németh Zsolt és Karsay Ferenc hallgatja Rétvári Bencét

A KDNP-s politikus különadók rémét vázolta fel arra az esetre, ha az ellenzék hatalomra kerülne, bár itt főleg Karácsony Gergely programjából citált részleteket. Főleg a társasági adót és a karbonadót hozta fel elrettentő példakánt, de hosszasan ragozta a baloldal által szorgalmazott magas energiaárakat, mint a klímacélok teljesülésének szerintük fontos eszközét.

Mondanivalójának summázata: a baloldali ellenzéknek “csak a bevétel számít, adjunk el azonnal mindent”, példaként hozta a történelem tankönyvek kiadásának privatizálását is, azaz, hogy mások írják a magyarok történelmet, mert ők folyton csak a mi vesztes csatáinkat akarnák látni.

A Fidesz-KDNP víziója szerint mindenben nem lehet Magyarország első, de meg kell találni azokat a területeket, amelyben elérhetjük a világszínvonalat. Szerinte az egyetemek átalakítása és vagyonhoz juttatása ezt a célt szolgálja. Az egyetemek kitörési pontok lehetnek Magyarország számára – állapította meg.

Csattanónak szánta a baloldali korrupcióra a Nokia-dobozok felemlegetését, majd hozzátette, hogy ma már nincs Nokia.

Végül szóba került a családpolitika és a genderkérdés is. Rétvári Bence szerinte a baloldal már-már államvallásá tenné az LMBTQ-ideológiát. “Nyilván nem akarunk ilyen környezetet magunknak” – zárta beszédét Rétvári Bence, de még hozzátette: Gyurcsány megfenyegette a jobboldali értelmiséget, hogy “földönfutóvá teszik és ez elbizonytalaníthatja a mieinket”. Éppen ezért szeretné, hogy minél többen legyenek ott október 23-án, Németh Zsolttal és Karsay Ferenccel együtt, a Békemeneten.

Olvasta már?