Itt már nem puszit kapsz az ellenféltől, ez már az elődöntő

by szorenyi6104

11 pontos győzelmet aratott a Budafoki KK a Tiszaújváros ellen a kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának elődöntőjében. A csapatok 3 győzelemig játszanak.

Az alapszakasz megnyerése okán hazai pályán kezdhette meg az elődöntőt a Budafoki KK. A tavasszal egy ügyes idegenlégióssal megerősödött Tiszajváros volt az ellenfél.

A mieink úgy kezdtek, ahogy azt “elvárja a szakvezetés”. A 8:0 jól mutatott az eredményjelzőn. Ez a különbség a szünetig megvolt a két csapat között. Amin azonban bosszankodhattak a hazai nézők, hogy a vendégek imponálóan szerezték a támadó lepattanókat, volt, hogy egy támadásban hármat is, és ebből gyűjtögették a pontjaikat.

A szünetre mindenesetre 11 pontosra hízott az előny,

ami nem kevés, de kosárlabdában közel sem életbiztosítás. És így is lett. A harmadik negyedben 4 pontra zárkózott a Tiszaújváros, sőt, labdája volt a mínusz 1-hez is, de a pályára visszatérő Kevin Swanson és Tursics Krisztián (ketten együtt 33 pontig jutottak a hazai 71-ből) másképp gondolta. Visszaállították a tíz köztét, és ezt az előnyt sikerült a végéig megőrizni.

Ezzel megvan az első győzelem az elődöntőben (még kettő kell), vasárnap irány a Tisza partja, hogy kedden újra Budafokon meccseljenek. Jó lenne egy újabb 3-0, és ehhez csütörtökön este behúzták az első strigulát a srácok.

Olvasta már?