Januárban is folytatódnak a melegétel-osztások

by lantai.oliver

Január 13-án és január 27-én szombaton is várnak mindenkit szeretettel, akinek szüksége van egy tányér meleg ételre!

A XXII. kerületi Re-Formáló Egyesület folytatja idén is a melegétel-osztásokat.

Január 13-án és január 27-én, szombaton ,12-13 óra között várnak mindenkit egy tál meleg ételre, akinek szüksége van rá!

Az ételosztás helyszíne: a XXII. kerületi Re-Formáló Egyesület Mária Terézia utcai helyisége (Budapest, 22. kerület, Mária Terézia utca 72. szám).

A Culinaris Reformátor konyhájában a séf szombat délelőtt már nagyon dolgozott, hogy a Serfőző és Tsa. hús-felvágott-baromfi szaküzlet által adott húsból és az egyesület által vásárolt többi alapanyagból több száz adag ételt készítsen!

Az önkéntesek is készülnek, hogy teát készítsenek, kiadagolják az ételt, hogy utána mindenkinek tudjanak ebédet adni!

A Re-Formáló Egyesület reményei szerint mindenkinek jut, de osztani csak a készlet erejéig tudnak.

Re-Formáló Egyesületet 6 éve hozták létre azzal a céllal, hogy rászorulókon segítsenek. Itt rászorulókon nemcsak a hajléktalanokat kell érteni, hanem azokat a felnőtteket, gyerekeket, családokat, akiknek anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé, hogy megfelelő mennyiségű élelmiszerhez jussanak, illetve, akiknek a lakhatási költségeik mellett már nem jut pénzük mondjuk a tanszerek megvásárlására, vagy a gyermekek sportolásának finanszírozására. Az Egyesület kerületünkben három Enni adok ételdobozt üzemeltet (a Háros utca 116., a Dózsa György út 98. és a Katona utca 8. szám alatt), rendszeresen oszt meleg és hideg élelmet (zöldséget, gyümölcsöt, péksüteményt, tejterméket, tartós élelmiszert), tavasszal, nyár elején zöldség palántákat, iskolakezdés előtt tanszereket.

A gyűjtést és az osztást önkéntesek végzik, akik szabadidejüket, erejüket, energiájukat, figyelmüket adják azért, hogy a felajánlott javak eljussanak a ténylegesen rászoruló, hátrányos helyzetű emberekhez. Cserébe ők is kapnak, és nem keveset: mosolyt, hálát, köszönetet. Ezért (is) éri meg az önzetlen segítés, hiszen ez annak is felemelő, lelket is töltő érzés, aki adni tud. Ezek az alkalmak mindig újabb erőt és muníciót, lendületet biztosítanak a következő (vagy éppen folyamatban lévő) segítő akciókhoz. Ezekből pedig nincs kevés!

Olvasta már?