Jó hír a kerületieknek: lesz légi kémiai szúnyoggyérítés

by nora.farmosi

Az önkormányzat megkapta az engedélyt, így nincs akadálya a védekezésnek.

Budafok-Tétény megkapta az engedélyt, így lesz a kerületben légi kémiai szúnyoggyérítés. A jó hírt Karsay Ferenc polgármester közölte a Facebook-oldalán, aki a múlt héten petíciót jelentett be az ügyben, és nyílt levélben fordult a helyettes országos tiszti főorvoshoz, dr. Surján Orsolya Katalinhoz.

“Vannak helyzetek, amikor nincs egyértelműen jó döntés. Meg kell találnunk az egyensúlyt a természet- és környezetvédelem, valamint az emberek védelme között. Egyik sem valósulhat meg a másik rovására, hiszen mindez egyetlen rendszert alkot. Tavaly megjelentek az emberre is veszélyes fertőzést hordozó szúnyogok lakóhelyünkön. Ezért nagyon komoly munkával készítettük elő az idei védekezést.

Önkormányzatunk minden eszközzel segítette az illetékes BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Önkormányzat feladatellátását. Ennek ellenére az árhullámot követő szúnyoginvázió élhetetlenné tette kerületünket. Hosszú távon a környezetkímélő biológiai megoldásért dolgozunk, de az egész országot sújtó, elhúzódó szúnyogártalom miatt nyílt levélben követeltünk azonnali intézkedést.

Június 28-án megkaptuk az engedélyt, nincs akadálya a védekezésnek” – írta Karsay Ferenc a Facebook-oldalán.

Olvasta már?