Jöjjenek ki megnézni a budafok-tétényi sprintszakaszt!

by ildikarakai

A sportrajongók hihetetlen álma válik valóra pénteken a 22. kerületben. Rajtunk keresztül gördül ki a fővárosból a Giro d’ Italia, Európa leghosszabb országúti kerékpáros körversenyének mezőnye, amely először kerekezik Magyarországon.

Vagyis sporttörténeti esemény helyszíne most Budapest, és azon belül Budafok-Tétény. A különféle programok már szerda óta tartanak, ám az éles verseny pénteken a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét. A mezőny Budapestről indul,  és a 6-os számú főúton jut ki a városból. Később Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá.

Május 7-én, szombaton egy 9,2 km hosszú egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében: a bringások a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek.

A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után utaznak Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt, amely május 29-én ér véget.

Budafok-Tétény lakói három magyarnak is szurkolhatnak: Valter Attilának, Peák Barnabásnak és Fetter Eriknek. Mint mondtuk,  ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti háromhetes körverseny. A Giro 14. alkalommal rajtol Olaszországon kívül.

A verseny miatt közlekedési korlátozások is lesznek, ezekről ITT írtunk.

Olvasta már?