Karsay Ferenc a 6-os úton zajló munkálatokról: ez egy hosszú folyamat lesz

by nora.farmosi

A polgármester online fogadóóráján válaszolt a lakossági kérdésekre. A többi között szó volt a közlekedési káoszról is, amit a munkálatok okoznak.


A 6-os úton és a Tóth József utcánál zajló munkálatok szörnyű dugókat okoznak, ami próbára teszi a helyiek türelmét. A polgármestert a fogadóórán arról is kérdezték, mikorra fejeződhetnek be a munkálatok?

A kérdésre válaszolva Karsay Ferenc elmondta: ez egy elhúzódó folyamat lesz, amit tovább bonyolít, hogy a Fővárosnak két egymástól független munkát sikerült úgy összehoznia, hogy azok egy vonalban és ugyanabban az időben zajlanak, ezúttal jelentősen korlátozzák az észak-dél irányú forgalmat Budafok-Tétényben. Nehézkesen működik az együttműködés, pedig folyamatosan dolgoznak rajta, hogy minél több és pontosabb adathoz jussanak a tájékoztatáshoz.


A polgármester már korábban is hangoztatta, hogy már a kezdés is csúszott, a lejárt építési engedélyek miatt szüneteltették a munkákat, majd az ellenőrző rendszer beüzemelése okozott további késedelmet, és végül február 27-én kezdték el a munkálatokat. A jelenlegi állás szerint nem kizárt, hogy szeptemberre befejezik. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy közben egy hatalmas víznyomó csövet is cserélnek a 6-os úton.

“Ez felér egy kerületi szintű csapatépítő tréninggel” – mondta a polgármester. Ami pozitívum, hogy segítik egymást a kerületi közlekedők, de lenne ennek jobb módja is, kevesebb bosszúsággal. Karsay Ferenc türelmet kért, és amint van fejlemény, azt ígérte, jelentkeznek.

Olvasta már?