Karsay Ferenc a Pincejáratról: a borkultúra terjesztése a missziónk

by nora.farmosi

Most szombaton, november 4-én lesz idén utoljára Pincejárat, libavacsorával.

Karsay Ferenc polgármester az ATV adásában mesélt a kerület pezsgő kulturális életéről, a többi között az idei utolsó Pincejáratról.

“Az első, budapesti borfesztivál több, mint 40 éve tőlünk indult, és egy százezres rendezvénnyé nőtte ki magát. Ezt évente egyszer rendezzük meg, a Pincejáratot viszont minden hónapban” – mondta a polgármester.

November 4-én, a Márton-napi Pincejáraton az újbor mellé a Seybold-Garab Pincében, a Várszegi Pincészetben és a Borköltők Társasága Pince Étteremben is ehetnek majd finom libás ételeket a vendégek, lesz több kulturális program is, köztük a népszerű helytörténeti séták. A Magdolna Udvarban borkóstolás lesz, de megnézhetik az óvóhelyet is, és zenéből sem lesz hiány.

A polgármester elmondta, hogy a rendezvényekkel az a cél, hogy összehozzák a kultúrát, a termelő pincészetet, a vendéglátást, és összességében fellendítsék a turizmust Budafok-Tétényben, hiszen van 100 km pince a kerületben, így biztos, hogy mindenkinek tartogat izgalmas programokat egy budafok-tétényi látogatás.

A teljes programot az idei utolsó Pincejáratról itt olvashatják:

Olvasta már?