Karsay javaslatot tett Németh Szilárdnak

by gaalt994

Az ország- és világszerte drasztikusan emelkedő rezsiköltségek Budafok-Tétényt és a budafok-tétényieket is érintik, így a kerület önkormányzata már korábban létrehozta az Ellátásbiztonsági Operatív Törzset. Ennek céljairól korábban részletesen is beszélt Karsay Ferenc polgármester, az ehhez szükséges tartalékalapról pedig a héten szavaz a képviselő-testület.

Vannak azonban olyanok, akiket hatványozottan érint a rezsiköltségek hirtelen növekedése, közéjük tartoznak azok a többgenerációs családi házban élők, akik kevesebb rezsikedvezményre jogosultak, mivel ingatlanjukban több lakóegység, viszont csak egy mérőóra található. Az pedig, hogy az ilyen házak társasházakká “alakulhassanak”, idő- és költségigényes.

Karsay így Németh Szilárdhoz fordult. Budafok-Tétény polgármestere levelében azt kérte a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztostól, hogy a hosszas és bonyolult jogi procedúra egy egyszerű nyilatkozattal kiváltható legyen.

“Erre van példa a közigazgatásban más ügyekben” – fűzte hozzá Karsay, aki javaslatával azt szeretné elérni, hogy minél többen vehessék igénybe a kormányzat által biztosított rezsikedvezményeket. “Megpróbálunk mindent megtenni, hogy könnyebé tegyük az itt élők életét” – fogalmazott a polgármester.

Olvasta már?