Kerületi rajzpályázat a lengyel-magyar barátság jegyében

by gaalt994

Március 30-ig várják a gyerekek rajzait.

A XXII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat idén is megünnepli a magyar-lengyel barátság napját. Tekintettel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokra, amelyek most tovább szigorodtak, a nemzetiségi önkormányzat úgy döntött, hogy a magyar-lengyel barátság napja (március 23.) megünneplésére online gyerekeknek szóló rajzversenyt hirdet.

Az önkormányzat honlapján közzétett felhívásban arra kérik a gyerekeket, hogy most erről a különleges napról rajzoljanak bármit, ami eszükbe jut arról a szóról, hogy barátság. Minden korosztályból várják a beérkező pályaműveket, amelyeket korcsoportok szerint tesznek ki a XXII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a XXII. kerületi Anyukák Facebook-csoportokba, ahol a szavazás is zajlik majd.

A legérdekesebb, legkreatívabb alkotásokat díjazzák, majd közzéteszik azokat a nemzetiségi önkormányzat honlapján, esetleg a magyarországi lengyelek lapjában. A rajzokat szabadon választott technikával lehet elkészíteni és 2021. március 30-ig, a lengyel.onkormányzat@bp22.hu e-mail címre lehet beküldeni.

Apró érdekesség – s egyben akár tipp a rajzok témájához –, hogy futballválogatottunk éppen a magyar-lengyel barátság napja után két nappal, március 25-én kezdi meg a világbajnoki selejtezősorozatot; hogy, hogy nem, éppen a világ jelenleg legjobb csatárával, Robert Lewandowskival felálló lengyel csapat ellen.

(Kiemelt kép: lengyelmagyar.blog.hu)

Olvasta már?