Kezdődnek a munkálatok a Kossuth Lajos utcában

by gaalt994

Autósok, tömegközlekedők, figyelem!

Elindul a gázvezetékek cseréje a Kossuth Lajos utcában, a munkát a közműszolgáltató végzi. A kivitelezés több ütemben zajlik majd, az első ütem a tervek szerint augusztus közepére fejeződik be. Az ezt követő lépés az útburkolat helyreállítása lesz, amely a kopóréteg cseréjét jelenti.

A kivitelezés teljes időszaka alatt a Kossuth Lajos utcát a terv szerint ütemenként zárják majd le. Az átmenő forgalom és a tömegközlekedési járatok az ideiglenesen kétirányú Mária Terézia utcában közlekednek majd, az érintett BKK-járatok számára ideiglenes megállóhelyeket jelölnek ki.

A Kossuth Lajos utca után a városközpont rekonstrukciója következik, ami a Tóth József utcai körforgalom kialakításával kezdődik, a főváros tervei szerint jövő év elején. Az önkormányzat arról is tájékoztatta a budafok-tétényieket, hogy a körforgalommal egy időben új kopóréteget kap a Mária Terézia utca is a Donszky Árpád utcáig, egyszerűsítve a Pécsi utca becsatlakozását is.

„Bár a Fővárosi Önkormányzat 2023-ig nem tervezi a Kossuth Lajos utcán kívül más útszakasz felújítását, Budafok-Tétényben nem állnak le a munkálatok. Kerületünk önkormányzata a kormány célzott támogatásának köszönhetően 500 millió forint értékben újít fel további utakat, elsősorban a fővárosi kezelésűekre koncentrálva” – tették hozzá.

Olvasta már?