Kikapott az év utolsó meccsén a Budafok

by gaalt994

Az Ajka három ponttal távozott a Promontor utcából.

Vereséget szenvedett a 2022-es év utolsó NB II-es játéknapján a Budafoki MTE labdarúgócsapata. Mátyus János együttese hazai pályán 2-1 arányban kapott ki az Ajka csapatától, amivel a gárda egyúttal október 30-a óta tartó veretlenségi sorozatát is elbukta.

A vendégek a 17. percben jutottak vezetéshez, védőjük, Tóth Gergely talált a hálóba. Az első félidő a hazaiak szakvezetőjének sem tetszett, Mátyus János így három cserét is végrehajtott a szünetben. A tréner jó kézzel nyúlt a mérkőzésbe, egyik változtatása be is jött, ám sajnos nem elég korán. Gólt ugyanis újból az Ajka szerzett a 70. percben Gaál Bálint révén, majd csak ezt követte az egyik budafoki csere, Kovács Dávid gólja, amivel ki is alakult az 1-2-es végeredmény.

Vereségével a Budafok nem úgy zárta a naptári évet, ahogyan eltervezte, ugyanakkor a szezon elejéhez képest nincs rossz pozícióban: húsz mérkőzésen szerzett 22 pontjával a 17. helyen áll, közvetlenül a jobb gólkülönbséggel rendelkező Nyíregyháza és Szentlőrinc mögött. A helyezés közel sem megnyugtató, hiszen mindössze 3 ponttal marad le a XXII. kerületiektől a 18., már kiesést jelentő helyen álló Kozármisleny.

Olvasta már?