Komoly vád Ausztráliából a budafoki focicsapattal kapcsolatban

by gaalt994

Több millió dolláros csalással vádolják Bélteky Róbertet.

Magyarországon is gyorsan elterjedt az ausztrál sajtóban bombaként robbanó hír, miszerint 10 millió dolláros csalással vádolják Robert Belteky parkolóüzemeltetési vezetőt. A Budafoki MTE volt tulajdonosa az ‘56-ban kivándorolt szülőktől Ausztráliában született, a G7 pedig arra is kitér, hogy Béltekyt hivatalosan felváltotta a Care Park a labdarúgóklub tulajdonosaként 2019 áprilisában, ugyanakkor számos helyen még ebben a titulusban lehet találkozni a nevével.

Az ausztrál média értesülései szerint a sikkasztott pénz egy részét a budafoki focicsapat működtetésének finanszírozására fordították, a G7 pedig olyan magyar céges iratokat is emleget, melyek szerint tényleges pénzmozgás történt a BMTE és a vád célpontját képező Care Park nevű cég között. Ez a vállalat Magyarországon egyébként 11 parkolóházat üzemeltet.

Bélteky Róbert számos egyéb pénzmozgás kapcsán is gyanúba keveredett, amelyekben a családja is érintett. A G7 idézi az üzletember lányát is, aki egy újságnak úgy fogalmazott: “Sok bizonyítékunk van, hogy cáfoljuk ezeket az ismétlődő állításokat, jelenleg dolgozunk ezen az ügyvédeinkkel”.

Olvasta már?