Kötetben adják ki Budafok-Tétény ’56-os hősének verseit

by gaalt994

Priska József Tamás életművének újabb szeletét dolgozták fel.

Február 25-én, pénteken délután mutatják be a Polgármesteri Hivatalban Priska József Tamás 1956-os szabadságharcos Lesz majd neved című verseskötetét. A kötet az önkormányzat kérésére született meg a Kisfarkas a forradalomban című életrajzi műhöz kapcsolódóan.

Ahogyan az alapmű esetében, a szerző ezúttal is Sulyok László, míg az olvasószerkesztő Sebes Gábor volt. A Kisfarkas a forradalomban című könyvet 2020 őszén adták ki, novemberben Sulyok László ki is érdemelte a hónap művésze elismerést Budafok-Tétényben.

Az 1956-os forradalom Magyarország egészén kíméletlenül végigsöpört. Sokan szegültek ellen a kommunista elnyomásnak, sok helység lehet büszke saját hősére. Budafok-Tétény máig őrzi Priska József Tamás emlékét, aki börtönévei alatt cigarettapapírra írt verseket, majd a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének alapítótagjaként élete végéig gondozta bajtársai emlékét.

Az első kötet megjelenésének idején Sebes Gábor olvasószerkesztővel készítettünk interjút, de beszélgettünk már „Kisfarkas” özvegyével, Priska Évával is. Az első kötet azóta már kapható a Klauzál Házban és a Magdolna Udvarban, a bemutató után a Lesz majd neved című verseskötet is így lesz elérhető.

(A kiemelt kép illusztráció, a fotó a Kisfarkas a forradalomban című könyv bemutatóján készült 2020 október 13-án)

Olvasta már?