Közös akciót szervez egy DK-s és egy fideszes képviselő a Duna-partra

by gaalt994

Kovács István és Krieger Krisztina, a Környezet és Közrendvédelmi Bizottság elnöke és alelnöke együtt dolgoznak a Duna-part szebbé tételéért. Az akcióhoz bárki csatlakozhat.

November 7-én, szombaton a Környezet és Közrendvédelmi Bizottság akciót szervez a Duna-part megtisztítására. A bizottság elnöke, Kovács István (DK) és alelnöke, Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP) vezetésével a résztvevők két csapatra osztva varázsolják majd szebbé a Duna-partot. Az eseményt a Facebookon hirdették meg.

Krieger Krisztina csapata a Vasmacska Terasztól indul majd, míg Kovács István „brigádja” a Kastélypark magasságától kezdve masírozik majd végig a Duna partján, a kerékpárút mentén. A két csoport egymással szemben halad majd, nagyjából félúton találkoznak, közben pedig összegyűjtik a partszakaszon található kommunális hulladékot.

Az összegyűjtött szemetet zsákokban egy teherautóra pakolják majd, amely elszállítja a hulladékot egy, az önkormányzat által biztosított konténerhez.

Az akció a fiatalság számára is kapóra jöhet, hiszen Krieger Krisztina jelezte, hogy a részvétel beszámítható a gimnazisták számára kötelezően teljesítendő, 50 órányi közmunkába. Az ehhez szükséges jegyzői igazoláshoz a diákoknak a szemétgyűjtés elején és végén kell jelentkezniük csoportvezetőjüknél.

A Környezet és Közrendvédelmi Bizottság által szervezett akció nem egyszeri eset, Kovács István megosztotta velünk, hogy a jövőben az Óhegyen is szeretnének hasonló megmozdulást, valamint kimondott céljuk a polgárok és a rendvédelmi hatóságok közötti együttműködés javítása.

Ennek érdekében az eseményen a XXII. kerületi Rendőrkapitányság részéről jelen lesz két körzeti megbízott, illetve a Polgárőrség is képviselteti magát. Utóbbi szervezet nem mellesleg technikai eszközökkel is támogatja az akciót.

A KKB elnöke háláját fejezte ki az önkormányzatnak, amiért a szervezésben nyújtott segítségével és eszközbéli támogatásával segíti a bizottság környezetvédelmi törekvéseit.

Olvasta már?