Külön programokkal készül a nemzeti ünnepre a Memento Park

by gaalt994

Szobrok, fotók, film és egy igazi Trabant is a “menüben”.

A Memento Park az október 23-i hosszú hétvége minden napján 10 és 18 óra között várja a látogatóit, akik nem csak a Sztálin-csizmák korhű másolatát nézhetik meg, de szabadon bejárhatják a dísztribünt is, ahonnan a Szoborpark egész környékére csodálatos kilátás nyílik.

A Legvidámabb Barakk külön programokkal készül; lesz fotókiállítás az 1956-os forradalomról és az 1989-90-es rendszerváltozásról is, valamint megtekinthető lesz Papp Gábor Zsigmond  Az ügynök élete című dokumentumfilmje is.

A Szoborparkban Osztapenko, Kun Béla, Lenin, a gellérthegyi Szovjet katona és még sok másik szobor várja szokás szerint az érdeklődőket, akik nosztalgikus vágyaikat is kiélhetik, hiszen egy eredeti Trabant autóba is beülhetnek. A Szoborpark egy „rejtvénnyel” is készül, amely során a nyomozni vágyók megkereshetik Vlagyimirt, a “kettős-hármas-négyes” ügynököt, aki valahol a Memento Park területén rejtőzött el.

A programot szerkesztőségünk is meleg szívvel ajánlja, hiszen lapunk fotópályázatát nemrég egy nagylelkű felajánlás keretében különdíjjal toldotta meg a Szoborpark Múzeum.

Olvasta már?