Lakossági fórumot szervez az önkormányzat a Hosszúréti-patak ügyében

by gaalt994

Minden érintett lakos véleményére kíváncsiak, a telekhatárok tisztázása végett pedig szakértőket is bevonnának.

„Hosszú hónapok óta folyik egy párbeszéd az érintett lakosokkal a Hosszúréti-patak árvízvédelmének kérdésében. Most előre léptünk eggyel”jelentette be Karsay Ferenc polgármester. Mivel a járványügyi intézkedések már kevésbé szigorúak, a lehető legrövidebb időn belül megszervezik a már korábban is ígért lakossági fórumot.

„Személyes véleményem szerint a legfontosabb, hogy mindenkinek védelmet biztosítsunk, akár az életéről, akár a vagyonáról van szó” – mondta a polgármester, aki azt is jelezte, hogy minden érintett álláspontjára kíváncsi.

„A különböző telkek és közterületek határvonalai vitatottak, ezért meglátásom szerint szakértőnek kell kimondania, hogy pontosan hol húzódnak a határok, és ezt kell mindenkinek betartania. Ahol konszenzusra jutunk, ott mindenkinek maximális segítséget igyekszünk nyújtani a továbbiakban” – vázolta a budafok-tétényi önkormányzat terveit Karsay.

A lakossági fórum pontos időpontja még nem ismert, ám a polgármester hangsúlyozta, hogy minél rövidebb idő alatt igyekeznek megszervezni, így vélhetően hamarosan előrelépés lesz ebben az ügyben is.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?