Laptopokat kaptak a budafok-tétényi 7. és 10. évfolyamos diákok

by nora.farmosi

604 darab eszköz érkezett a kerületbe, ebből 117 eszközt a Kempelen Farkas Gimnázium diákjai kaptak.

A koronavírus-járvány alatt bevezetett digitális oktatás rávilágított több problémára is: a pedagógusok nem rendelkeztek megfelelő eszközökkel, és a diákok oldalán sem voltak meg mindenkinél a feltételek. A diákok közül sokan egyáltalán nem rendelkeztek laptoppal, notebookkal vagy táblagéppel, másoknál pedig az eszköz teljesítménye nem volt elegendő a közös kommunikációhoz.

Novemberben és decemberben újabb 140 ezer oktatási célú, személyes használatú, illetve intézményi használatú laptophoz jutnak hozzá 7. és 10. évfolyamos diákok és iskolák országszerte. A Klebelsberg Központ által elindított projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, több mint 200 milliárd forint keretösszeggel. A „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt keretében 2025 végéig 579 ezer oktatási célú, személyes használatba adható laptopot osztanak ki országszerte.

2022-ben 120.000 táblagépet és notebookot osztottak ki, idén pedig 140.000-et. Budafok-Téténybe is megérkeztek a gépek. Azok a 7. és 10. évfolyamos diákok, akik regisztráltak, már használatba is vehették őket. 604 darab eszköz érkezett a kerületbe, ebből 117 eszközt a Kempelen Farkas Gimnázium diákjai kaptak, ahol nagyon örültek a korszerű, márkás gépeknek.

Olvasta már?