Már a 16-18 évesek is kérhetnek időpontot oltásra

by gaalt994

A fialatok online foglalhatnak időpontot, Pfizert kapnak.

Hétfőtől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is foglalhatnak időpontot online a koronavírus elleni oltásra, a több mint 84 ezer jogosultat sms-ben értesítik a lehetőségről – közölte a koronavirus.gov.hu. A közlemény szerint a kórházak csütörtöktől keddig hirdettek időpontokat a fiatalok Pfizer-vakcinával történő oltására. Az oltásra azok a regisztrált fiatalok jogosultak, akik május 18-ig betöltik a 16., illetve idén betöltik a 18. életévüket – írták.

A fiataloknak az oltásra magukkal kell vinniük a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot, amely nélkül nem adható be az oltás. Az oltakozókat arra kérik, lehetőleg minél előbb foglaljanak időpontot maguknak.

Ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít az iskolákban, a hiányzást az oltási időpont visszaigazolásáról szóló dokumentum és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni. Az eddig még nem regisztrált 16-18 évesek ezután is regisztrálhatnak, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség – írták.

(Kiemelt kép: MTI)

Olvasta már?