Már a Szputnyik V-vakcinára is lehet időpontot foglalni

by gaalt994

Ezt Müller Cecília országos tisztifőorvos jelentette be az operatív törzs szerdai online tájékoztatóján.

„Az érvényes regisztrációval rendelkezők jelenleg AstraZeneca-, Sinopharm- és Szputnyik V-vakcinákra tudnak időpontokat foglalni” – mondta Müller Cecília, aki emellett kiemelte, hogy azokat a vakcinákat tudják felkínálni, amelyikből az adott pillanatban éppen van az országban.

Megnyílt a regisztrációs lehetőség a 16-18 éveseknek is, számukra az időpontfoglalási lehetőség később lesz elérhető. A tervek szerint a jövő hét második felétől elkezdődhet e korosztály beoltása is Pfizer-vakcinával.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a kormány elutalta a háziorvosok márciusi különdíjazását, amellyel a hétvégi és ünnepnapi oltási munkájukat ismeri el a kormány. Ez összesen 92 millió forint, amely 1305 orvosi praxis között oszlik meg, így a juttatás háziorvosonként 70 ezer forintot jelent.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a magyarországi megbetegedéseknél továbbra is a brit vírusvariáns dominál, az indiai mutánst még nem mutatták ki a magyar mintákban. Ugyanakkor hozzátette: ez csak idő kérdése, tekintve, hogy a környező országokban már találtak azt is.

(Kiemelt kép: MTI/Vajda János)

Olvasta már?