Matekversenyen taroltak a budafok-tétényi diákok

by gaalt994

Meggyőző számok a számok világában rendezett versenyen.

A Bolyai Csapatverseny tekintélyes múltra tekint vissza az általános iskolai tanulmányi versenyek körében, a Zrínyi mellett ez talán a legismertebb, és legkomolyabb érdeklődésnek örvendő megmérettetés matematikából. Budafok-Tétény iskolái rendre jól szerepelnek a hasonló eseményeken, most viszont kifejezetten nagyot tartolt a kerület.

A dél-budai régióban (XI. és XXII. kerület) versenyző Budafok-Tétény 21 csapata végzett az első hat hely valamelyikén, közülük nyolcan győztesként a döntőbe jutottak. Ez azért is nagy öröm és dicsőség, mert a verseny első fordulójában a 450 csapatból 48-at díjaztak, amelynek közel felét a kerületi iskolák négytagú csoportjai tették ki, ezen kívül pedig minden évfolyam első helyezettje budafok-tétényi csapat lett, néhol kettő is – összegzi az eredményeket a budafokteteny.hu.

Az alsó tagozatosok körében a döntőben versenyzett a harmadik osztályosok közül a Herman Ottó iskolából a Hermanó 3.(tagjai: Szeklár Bulcsú, Veres Bertalan, Hajász Nándor, Koppányi Hunor, tanáruk: Lukács-Teremi Petra) és a rózsakerti negyedikesek Baglyok csapata (tagjai: Székely Bulcsú, Veres Zalán, Pálmai-Szargszjan Mátyás, Balotai Sándor, tanáruk: Andrásikné Kiss Mária).

A bartókos ReciPRÓka (tagjai: Pál Balázs, Kurilla Luca, Óvári Virág, Lipták Ramirez Almudena, tanáruk: Bach Hajnalka) és a rózsakerti 123 nevű csapat (tagjai: Antalóczy Petra, Székely Belián, Molnár Iván, Tompos Márton, tanáruk: Andrásikné Kiss Mária) a hetedikes évfolyamon aratott győzelmet.

 A Kempelen Farkas Gimnáziumnak minden évfolyamon volt döntős csapata. Első helyezett lett az ötödikesek Kempelenesek (tagjai: Horváth Soma Benedek, Fűrész Ádám, Major Levente, Kelepecz Kornél, tanáruk: Nagy Emese) és a hatodikosok Matokosok csapata (tagjai: Rózsa Péter, Janurik-Nagy Vencel, Illés Zsombor, Bakó Bence, tanáraik: Némethné Orbán Szilvia, Németh Tamás, Kutasiné Rózsás Nóra).

A hetedik évfolyamon a 77555544 (tagjai: Novothny Petra, Tóth Luca, Czuder Lehel, H. Kovács Gábor, tanáruk: Romhányi Katalin), a nyolcadik évfolyamon a Komplexek (tagjai: Tóth Kolos Barnabás, Szentgyörgyi Ádám, Zagarics Zétény, Illés Csanád, tanáraik: Tolnai Judit, Tóth Katalin) került a döntőbe.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?