Megállókat helyeznek át a Rózsakert utcában

by bcsenge

Több panasz érkezett az önkormányzatunkhoz, hogy a gázvezetékcsere miatt áthelyezett buszvárókat nehezebben lehet megközelíteni. Megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot, hogy közös megoldást találjunk az itt élők érdekében.

A BKK legfrissebb tájékoztatása szerint a 101E, a 101B, a 114 és a 941-es autóbuszok megállóit ideiglenes áthelyezik. A fővárosi vállalat közlése alapján a két érintett váró a Rákóczi út és Tűzliliom utca. A Rákóczi útnál az eredeti megállótól 10 méterrel előbbre kerül az átmeneti váró, míg a Tűzliliom utcánál a Török Bálint utca kereszteződésénél alakítanak ki megállóhelyet.

A változások szeptember 22-én reggel 9 órakor lépnek életbe.

Rózsakerten szeptember elején kezdődött a gázvezeték-építés. A beruházó MVM, illetve a kivitelező Gázkar Kft. arról tájékoztatott, hogy várhatóan november 5-ig tartanak a munkálatok.

A közösségi közlekedésben az alábbi változások vannak érvényben:

101E és 941-es autóbuszok Kelenföld vasútállomás M, illetve Móricz Zsigmond körtér M felé.

Útvonal: A Nagytétényi úton a Rózsakert utcáig változatlan útvonalon, majd tovább egyenesen Minta utca – jobbra Dózsa György út – jobbra VII. utca – egyenesen Terv utca, tovább változatlan útvonalon.

101B autóbusz Kelenföld vasútállomás M felé.

Az egyirányúsítás miatt a Baross Gábor-telepen fordítva fordul.

Útvonal: A Terv utcában a Rózsakert utcáig változatlan útvonalon, majd balra Rózsakert utca – jobbra Minta utca – jobbra Dózsa György út – jobbra VII. utca – egyenesen Terv utca, tovább változatlan útvonalon.

114-es autóbusz Baross Gábor-telep, Ispiláng utca felé.

214-es autóbuszokkal megegyezően a Minta utca – Dózsa György út útvonalon közlekednek.

Útvonal: A Nagytétényi úton a Rózsakert utcáig változatlan útvonalon, majd tovább egyenesen Minta utca – jobbra Dózsa György út, tovább változatlan útvonalon.

Kérjük, körültekintően közlekedjenek!

Forrás: budafokteteny

Olvasta már?