Meghatóan emlékezett meg néhai politikai riválisáról a hárosi képviselő

by gaalt994

Perlai Zoltán a közösségi médiában közzétett bejegyzésben vett tiszteletteljes végső búcsút a 2020 végén elhunyt Keébe Györgytől. A két képviselő korábban kétszer is egymás ellen indult az önkormányzati választáson Budafok-Tétény 4. számú választókerületében.

Tavaly év végén hunyt el Keébe György, Budafok-Tétény korábbi önkormányzati képviselője. Az amúgy gépészmérnöki végzettséggel rendelkező politikust a magyar alumíniumipar „nagyköveteként” is emlegették, valamint komoly szerepe volt a szörf magyarországi elterjesztésében, és a hazai vízi sportok népszerűsítésében is.

A néhai Fidesz-KDNP-s képviselő elhunyta után pár nappal egy megható történet felidézésével vett tőle végső búcsút korábbi riválisa, Perlai Zoltán (DK), akivel Keébe kétszer is közösen indult el a hárosi, felsővárosi lakók szavazataiért. „Ő jobbról, én balról” – írja erről Perlai, aki arról is említést tett, hogy mindig barátként tekintett ellenfelére. A kölcsönös tisztelet és a jó viszony kapcsán egy igazán szívmelengető történetet is felidézett.

„Ha volt is köztünk vita (ritkán), akkor is az itt élők érdekében álltunk ki. Ma már talán nehezen hihető, de nem tudom elfeledni, hogy amikor 2006-ban összefutottunk az egyik körzeti utcában szórólapozás közben, együtt mentünk tovább, becsengetve minden lakásba. A nap végén pedig mélyen egymás szemébe nézve sok sikert kívántunk egymásnak. Azóta tartott a barátságunk.” – fogalmaz a DK-s politikus, akinek az is megtiszteltetés volt, mikor Keébe kikérte a véleményét lányai továbbtanulásával kapcsolatban.

Olvasta már?