Megnyitja kapuit a jégsátor

by gaalt994

A nagyközönség is kipróbálhatja az új létesítményt, amelynek hivatalos neve Dél-Budai Jég- és Szabadidőcentrum.

Megkapta az összes engedélyt a jégsátor, amely mostantól várja a nagyközönséget – olvasható a bejelentés a budafok-tétényi önkormányzat hivatalos honlapján. A létesítmény a pesterzsébeti Farkasok Hockey Club otthona lesz, az egyesület a tao-rendszer keretein belül maga gyűjtötte össze az erre való támogatást. Ehhez a XXII. kerületi önkormányzat 92 millió forint vissza nem térítendő támogatást, illetve ingyenes területhasználatot biztosított, valamint részt vállal az üzemeltetési költségekből.

A jégsátor a hokicsapat otthona lesz, de a Magyar Jégkorong Szövetség rendelkezésére is áll majd, így esetlegesen a válogatottak mérkőzéseinek vagy összetartásainak is helyszínt biztosíthat. A Budafok-Tétény által nyújtott támogatás fejében pedig kiszolgálja majd a kerületi óvodások és iskolások korcsolyaoktatásával és a rájuk épülő utánpótlás-neveléssel kapcsolatos igényeket is.

A megnyitás után a nagyközönség is kipróbálhatja a létesítményt, december 9-én, csütörtökön 16:00-18:30-ig, december 11-én, szombaton 15:00-20:30-ig illetve vasárnap pedig 15:00-19:00-ig tehetik ezt meg. A felnőtt belépő 1200, a diák 800, míg a nyugdíjas 700 forintba kerül, a korcsolyabérlés lehetősége pedig egységes, 600 forintos áron áll rendelkezésre.

Olvasta már?