Megoldódhat a postakérdés a Baross Gábor-telepen

by gaalt994

Az önkormányzat ígéretet kapott a Magyar Postától, de partnert kell találnia.

“Lehet már tudni, hogy lesz-e posta a Baross Gábor-telepen?” – kérdezte egy lakos Karsay Ferencet online fogadóóráján. Válaszában a polgármester elmondta, hogy nemrég egyeztetett a Magyar Posta vezérigazgatójával, a “kisposta” ügye is szóba került.

“Mielőtt bezárták, négy posta üzemelt a kerületben. Meglepő módon a barossi postának közel akkora volt a forgalma, mint a Camponában lévőnek. Tény, hogy csökkent a forgalma, és az is, hogy zömmel az idősebb korosztály veszi igénybe a személyes szolgáltatást. Viszont a küldemények esetében egyre gyakrabban kapunk olyan leveleket, amelyek ajánlott küldemények, és el kell menni értük” – mondta Karsay, hozzátéve, hogy a messzebb lévő posták felkeresése az idősebb lakosok számára megterhelő lehet.

“Azt ígérték nekem, hogy azt a megoldást keresik, amellyel úgynevezett alvállalkozókkal oldják meg a postai szolgáltatást, ami kisebb településeken már működő rendszer. Ilyenkor egyéb kereskedelmi tevékenységhez kapcsolják a postai szolgáltatást, például patikában vagy kisboltban. Ezt külön munkadíj nélkül vállalják el az ott dolgozók, hiszen ez az ő forgalmukat is erősíti” – ismertette a megoldási lehetőséget a polgármester.

“A következő egy-két hónap feladata lesz, hogy ilyen partnert keressünk. Ha találunk, akkor határozott ígéretünk van arra, hogy az infrastruktúrát a Magyar Posta biztosítani fogja ehhez, és újraindulhat a szolgáltatás. Errre most jó esélyt látok” – összegzett Karsay Ferenc.

Olvasta már?