Most Ön is tehet a kerület környezeti értékeiért

by gaalt994

A diákoknak duplán megéri részt venni az akcióban.

A Budafok-Tétény Közösségre Kapcsolva Részvételi Költségvetés újabb projektje érkezett el a megvalósítási fázisába. Budatétényben a legtöbb szavazatot kapott ötlet a Tétényi-fennsík területrehabilitáció című pályázat volt. Ennek keretében szerveznek most szemétszedést a fennsík megtisztítására – olvasható az önkormányzat honlapján.

Az akció október 16-án, szombaton, a találkozó pedig a Bartók Béla út 218. szám alatt található Vastelepen lesz. Mindenkit szeretettel várnak, aki szabadidejében szívesen vállalna aktív szerepet környezetünk megtisztításában.

A szervezők, Budafok-Tétény önkormányzata, kerületünk Környezetvédelmi Bizottsága és a projekt ötletgazdái kérik, hogy aki teheti, hozzon magával védőfelszerelést. Akinek erre nincs lehetősége, azok számára biztosítják a szükséges segédeszközöket.

A diákok számára duplán megéri a részvétel, ők az önkéntes részvételért cserébe úgynevezett KÖSZI pontokat kapnak, amelyek beszámíthatók az iskolák felé vagy szakmai gyakorlatként. Magáról a projektről egyébként a pályázat leírásában lehet bővebben olvasni.

Az illegális hulladéklerakás egyébként már korábban is visszatérő probléma volt Budafok-Tétényben, sokan ugyanis nem a természeti értékeket látják a Natura 2000 hálózatában kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területként számon tartott Tétényi-fennsíkban, hanem saját nehéz hulladékaik (építési törmelékek, maradványok, gumiabroncsok) újdonsült állomáshelyét. Korábban ez okból Karsay Ferenc polgármester zéró toleranciát is hirdetett az illegális hulladéklerakással szemben.

Olvasta már?