Mutatjuk, milyen problémákat jelzett a lakosság a közmeghallgatáson!

by nora.farmosi

November 16-án közmeghallgatást tartottak a budafok-tétényi Városházán, ahol idén 13 kerületi lakos osztotta meg észrevételeit.

A közmeghallgatás egy speciális képviselő testületi ülés, ahol mindenki közvetlenül tehet fel kérdést a képviselő-testületnek. A megjelentek 5 percben foglalhatták össze az általuk észlelt problémákat.

“A lakosság észrevételeit, kérdéseit várjuk a helyi közügyek témájában, ami a teljes közösséget, a teljes települést érinti. Be lehet jelentkezni, azt kérjük, hogy küldjék át előre az észrevételeiket, hogy reagálni tudjunk. Ezt a kollegák komoly munkával összeállítják, és én jelenítem meg az önkormányzat álláspontját” – mondta Karsay Ferenc polgármester a Promontor TV stábjának.

A legutóbbi közmeghallgatáson sokan jelezték, hogy nincs vagy rossz a járda ott, ahol laknak, a csapadékvíz elönti a házakat, sok gyorshajtó van az utakon és parkolási gondokkal is küzdenek. Ezek fontos és megoldásra váró problémák.

A polgármester szerint sokszor kapnak olyan kritikákat is, ami nem az ő hatáskörük, hanem Fővárosi vagy állami feladat lenne. Ilyen a csapadékvíz-elvezető rendszer a Nagytétényi úton, a körforgalom építése vagy a zebra felfestés. Az önkormányzat továbbra is konzultál a lakossággal, és azt ígérték, hogy a felmerülő problémák nagy részét orvosolni fogják, ami pedig a Főváros hatásköre, azt továbbítani fogják az illetékeseknek.

Olvasta már?