Nagy küzdelem, elmaradt 11-es, hazai siker

by dombteto

Második vereségét szenvedte el a Budafok a 2023/2024-es bajnoki idényben. A BMTE a Nyíregyháza Spartacus-szal szemben maradt alul. A budafoki labdarúgócsapat nagyon küzdött a rohamozó Nyíregyháza ellen, nem kapott meg egy nyilvánvaló 11-est, a hazaiak viszont mind a két félidőben a kapuba találtak, így továbbra is veretlenek – számolt be a Balmazújvárosban lejátszott mérkőzésről a budafok1912.hu.

Nagy iramban kezdődött a hűvösebbre fordult időjárásban a találkozó, amely a Merkantil Bank Liga 7. fordulójának rangadója volt a második Budafok és a negyedik Nyíregyháza között. A mérkőzést a nyíregyházi stadion átépítése miatt Balmazújvárosban rendezték, ahova lelkes szurkolóink egy csoportja elkísérte csapatunkat.

A kezdés után nem sokkal eleredt az eső, lüktetett a játék. A futballisták egyre másra dolgozták ki a helyzeteket. A hazaiaknak volt több lehetőségük, de védelmünk, Gundel-Takács vezetésével hárította a rohamokat. A mieink közül Csonka tehette volna próbára Fejér kapust, de lövése jócskán fölé szállt. Horváth Olivér kétszer is kísérletezett, de nem találta el a kaput. Pintér végezhetett el szabadrúgást jobb oldalról, de a labda két budafoki játékos előtt is elsuhant.

A 31. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, szép akció után Ramos talált a hálóba. (1–0)

A hazaiaknak még két helyzetük volt, szerencsére eredménytelenül. Az eső egyre jobban esett, több helyen tócsában állt a víz a pályán.

A szünetben egyik csapat sem cserélt. A meccs irama – szerencsére –, az eső intenzitása – sajnos – semmit sem változott. Az első nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Nagy Barnabás fölé lőtt.

Negyedóra elteltével elállt az eső, folytatódtak a hazai rohamok, több kemény belépő tarkította nyíregyházi részről a meccset. Csapatunk nagyon küzdött az egyenlítésért, Csonka fejelt kapu mellé, Pintért lerántották a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélte meg a jogos büntetőt. Ezután nagy helyzetben Elek feje előtt ment el a labda. És sajnos következett az újabb hazai gól: Géresi talált a hálóba. (2-0)

Bár csapatunk nagyon küzdött, nem kapott meg egy jogos 11-est, így nem sikerült pontot szereznie. A tabellán 13 ponttal a negyedik helyen állunk.

MERKANTIL BANK LIGA
7 FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BUDAFOKI MTE  2–0 (1–0) Balmazújváros, 393 néző. Vezette: Katona Balázs (Ifjabb Varga Gábor, Dobos Dávid).

NYÍREGYHÁZA: Fejér – Farkas, Baki, Alaxai, Gengeliczky, Nagy B. – Kesztyűs (Sigér, 88.), Toma, Nagy D. (Cseh, 88.) – Ramos (Géresi, 75.), Gresó (Herjeczki, 58.). Vezetőedző: Tamás Krisztián.

BUDAFOK: Gundel-Takács – Csonka, Lorentz, Fótyik, Kalmár (Kocsis, 78.) –Nagy (Merényi, 58.), Oláh – Szerető (Vasvári, 78), Pintér, Horváth (Németh, 58.) – Kovács (Elek (58.) Vezetőedző: Erős Gábor.

Gól: Ramos (31), Géresi (85.)

Erős Gábor így nyilatkozott a vesztes mérkőzés után: „Jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat nagyon küzdött. Amiért hiányérzetem van, az az, hogy egy jogos büntetőt nem kaptunk meg, a srácok megérdemeltek volna egy pontot. Természetesen gratulálok a Nyíregyházának az újabb győzelméhez.”

Olvasta már?