Nem rossz, de nem is jó eredmény: ikszelt a Budafok az MTK-val

by gaalt994

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a döntetlen nem rossz eredmény, az egy pont azonban nem oldja meg a BMTE problémáit.

Hat meccsel a bajnokság vége előtt három pontra van a bentmaradást jelentő 10. helytől a Budafoki MTE, amely hátrányát az MTK elleni összecsapáson szerette volna csökkenteni. Csizmadia Csaba együttese egy idegenbeli győzelem és egy hazai döntetlen után látogatott újra a kék-fehérek otthonába.

Az első lehetőség Kovács révén a Budafok előtt adódott, utána azonban szinte alig járt a XXII. kerületi csapat az ellenfél térfelén. Agyon az MTK se nyomta a vendégeket, Schön és Varga többször is veszélyeztetett, de Bese és a védelem rendre a helyén volt.

A Budafok egy-két szélről érkező beadáson kívül nem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani a hazai tizenhatos környékén, támadásaik jobbára a pálya középső harmadában elhaltak. Az első játékrész kis híján szomorúan zárult, Ikenne-King lépett rá véletlenül, de csúnyán Oláh lábára.

A játék ment tovább, majd egy percre megállt, hogy Solymosi elmagyarázza a reklamáló Csizmadiának, hogy ez miért nem volt szabálytalan. Kíváncsiak lettünk volna rá, mint mond, de látva, hogy Oláh folytatni tudta, a nigériai jobbhátvéd pedig sportszerűen elnézést kért, könnyebb megemészteni, hogy ez valószínűleg nem derül ki.

A második félidőre már agresszívebb felfogással futottak ki a budafokiak, az MTK kreatív támadói korántsem fickándoztak annyira, mint néha a szünet előtt. Az 53. percben ráadásul gólt is szerezhettek volna a vendégek, ám Lőrinczy hiába lőhetett volna többször is közelről, mivel a jó helyzetnél is jobbat keresett, végül kicselezte magát a veszélyes területről.

A második félidő derekán Medgyesnek volt egy kicsit sem szégyenlős kapáslövése 20-szor, miután az MTK-védők delfinként fejelgették körbe a labdát, ám lökete nem csapódott eléggé lefelé. A mérkőzés közben egyre szaporább léptekkel tartott a 0-0-s végeredmény felé, ami a Michael Boris keze alatt egészen jól muzsikáló MTK otthonában nem rossz eredmény, azonban az egy pont nem segítette volna ki Csizmadiáékat.

Az utolsó tíz percre egy komoly lapesővel fordultunk rá, előbb az MTK cseréje, Alho sárgázta ki magát öt perc alatt, majd Takács Ronald műesésért részesült figyelmeztetésben. A kiállítás mintha csak józanító pofonként hatott volna a csapatokra, 84 perc óvatos futballozás után a lefújásig kifejezetten jó iramban játszottak a felek.

Gólig azonban egyik együttes sem jutott, a 0-0-s eredménnyel a Budafok veretlen marad az MTK-val szemben. Az egyetlen megszerzett pont persze nem életbiztosítás, de mentőöv még lehet belőle. Csak kapaszkodjanak bele a srácok jó szorosan!

Olvasta már?